Sofia Talvik aktuell med ny release och unikt projekt

Sofia Talvik – L – Part One of L.O.V.E

Under 2011 släpper Sofia Talvik fyra stycken 3P’s (Digital EP som innehåller 3 nya låtar och ett bonusspår) producerade av fyra olika producenter, tillsammans utgör de projektet “L.O.V.E”.

L - Part One of L.O.V.EPå alla hjärtans dag (14/2) släpps “L – Part One of L.O.V.E” – den första delen i sviten.

Sofia Talvik är en unik artist som snabbt lyckats anpassa sig till de nya förutsättningarna i en musikbransch i förändring. Spelplanen och musikmarknaden är nu global, och från och med i år kommer Sofia Talvik gå över till enbart digitala releaser, vilket även är bra ur miljösynpunkt.

“CD-skivan är död och nu är allt på fansens villkor, de är de som dikterar spelreglerna så jag har låtit dem ta över rollen som skivbolag, finansiärer, bollplank och pr-avdelning. Genom att göra fyra EP-releaser under ett år istället för ett enda fullängds-album håller jag dialogen med fansen levande. Storbolagen har mycket svårt att förstå att tiden man kunde göra pengar på fysiska produkter och flyktiga varumärken snart är över.” – Sofia Talvik

“L” är helt finansierad av Sofias fans som har följt projektet från början till slut genom sajten pledgemusic.com. Alla som varit med och sponsrat projektet har kunnat följa inspelningen via video-, bild-, bloguppdateringar och har fått höra hur låtarna vuxit fram under produktionen. Bland de saker man kunde investera i fanns personliga telefonsamtal, skype-konserter, handtryckta vykort, posters och t-shirts, handmålade porträtt samt exklusiva fysiska EP-skivor i begränsad upplaga.

Projektet “L.O.V.E” kommer under året också att speglas av sidoprojektet “H.A.T.E”, där fyra hårdrocksband kommer att göra egna tolkningar av Sofia’s EP’s. I slutet av 2011 släpps “L.O.V.E & H.A.T.E” ett album som innehåller alla releaser.

Lyssna på “L – Part One of L.O.V.E” här:
Spotify
sofiatalvik.com

Pressbilder:
http://www.sofiatalvik.com/media/pictures/

“L – part one of L.O.V.E”
Releasedatum :14/2 2011
Artist: Sofia Talvik
Producent: Christian Hörgren (läs gärna intervjun med Christian Hörgren)
Skivbolag: Makaki Music

2005:
Talvik debuterade med albumet Blue Moon. Blue Moon skrevs och producerades av Talvik själv. Albumet gavs ut på Starboy Recordings som drevs av Hansi Friberg, manager åt bl.a Brainpool, Sahara Hotnights, Marit Bergman och Eskobar.

2007:
På Street of Dreams medverkar Bernard Butler, ursprungsmedlem och gitarrist i brittiska Suede och senare i flera andra konstellationer.

2008:
Sofia Talviks tredje album Jonestown producerades av Tobias Fröberg. Albumet har fått sitt namn från det ökända massmordet av sekten Peoples Temple. Albumet mottogs mycket väl i USA och ledde till att Sofia Talvik blev bokad som första svenska kvinnliga artist någonsin att spela på den största amerikanska festivalen Lollapalooza i Chicago.

2010:
Sofia Talvik släpper sitt fjärde album Florida. Albumet leder till en USA-turné från Hawaii, längs hela USA’s västkust med avslut på världens största musikindustri-festival South By Southwest.

2011:
Sofia Talvik släpper “L.O.V.E” fyra stycken digitala EP’s under året. Först ut är “L – Part One of L.O.V.E”