Sofia Talvik aktuell med singel från nya albumet “Florida”

Sveriges mest produktiva artist Sofia Talvik är tillbaka med nya skivan ”Florida” den 12:e maj. Hon är precis hemkommen från en tre veckors USA-turné och släpper nu första singeln ”As We Catch On Fire”.

2010 firar Sofia Talvik 5-årsjubileum som artist. Sedan debutalbumet 2005 har hon spelats i radio åtskilliga gånger, synts i MQs reklam, spelat på USAs största festivaler och etablerat sig som både artist och skivbolagsboss och nu släpper hon sitt 4:e fullängdsalbum på egna bolaget Makaki Music.

Med “Florida” får vi se en helt ny sida av Sofia Talvik. Från att ha kännetecknats av sina finstämda och avskalade arrangemang drar hon nu på volymen till max. Blandat med akustiska instrument som trombon och cello finns syntbas och programmerade trummor och soundet är större och mera vågat än tidigare.

“Jag har velat att trummorna ska vara i fokus på den här skivan och ge den en ryggrad” säger Sofia. “Vissa låtar har både riktiga trummor och programmerade, jag tycker att det ger ett spännande sound som passar de nya låtarna.”

Att skivan heter “Florida” är ingen slump. Sofia som flirtat med USA även tidigare på skivan “Jonestown”(som döptes efter en amerikansk sekt) bodde under en period i just Florida under 2009. Titelspåret är en dagboksanteckning från en regnig vecka i “The sunshine state” men plattan som helhet är relaterad till just den amerikanska södern.

“Vissa låtar är mörka och lite kusliga, vissa är soliga och somriga. Gemensamt är att alla låtar har ett driv. Jag tänker mig att man lyssnar på dem på hög volym, nercabbat på väg ner till Miami eller Key West.”

Några korta citat från musikmedia i USA:

“this Swedish singer/songwriter packs enough serious doses of emotion and catchy melodies to make put her on the industry buzz list in a big way and make her a trailblazer.” -lp33.tv

“her poignant songs had the audience enraptured” –aurgasmsxsw.us

“After listening to a few of her silky smooth tunes I was hooked.” -San Diego: dialed in

“Crafting delicate moments of peace on her acoustic guitar Sofia is independent in every sense of the word” –spinner.com

“our favorite Swedish Singer/Songwriter “ -cnt music