“Jonestown” albumrelease 27:e augusti

Den 27:e augusti släpps Sofia Talviks tredje album “Jonestown”. Albumets titelspår “Jonestown” är inspirerat av en amerikansk självmords-sekt.

Jonestown Album Cover

– Jag såg en dokumentär om Peoples Temple i höstas som rörde mig så mycket att jag skrev en låt baserad på händelsen. “Jonestown” blev sedan också titeln på på mitt nya album, säger Sofia.

– Jag tycker att det är viktigt att komma ihåg styrkan inom sig och inte bara bli en länk i en kedja. Låten uppmanar folk att granska sig själva och de beslut de tar.

” I know there’s something good in me” sjunger Sofia Talvik på sitt nya album “Jonestown”, denna DIY-artist som både driver sitt eget skivbolag och framgångsrikt lanserar sig i USA. (Sofia spelade på Lollapalooza den första augusti tillsammans med band som Radiohead och Nine Inch Nails.)

På “Jonestown” har Sofia däremot lämnat det mesta av producerandet till en annan singer/songwriter: Tobias Fröberg, som också nyligen producerat Peter Moréns soloalbum. Och visst hör man Tobias stämma här och där på låtarna, men framför allt hör man den lyckade kombinationen av Sofia och Tobias i soundet som både är nytt och fräscht och retro på samma gång. Sofias låtar är liksom tidigare både starka och sköra och för att citera en annan låt på skivan – helt avväpnande.

Sofia Talvik har blivit jämförd med artister som Joni Mitchell och Sophie Zelmani och har tidigare släppt två kritikerrosade album, “Blue Moon” 2005 och “Street of Dreams” 2007. “Jonestown” släpps på det egna bolaget Makaki Music med distribution genom Border Music.