Hansan släpper ny singel – ”Vårt långa land”

Makaki Music är glada att släppa första singeln ”Vårt långa land” från kommande albumet ”Blod eller bläck”

Lyssna här – https://orcd.co/gaqpkpx

Hansan – Blod eller bläck

Release date – 14/2/2023

Record label: Makaki Music

Svensk-Tyska duon Hansan är tillbaka med nya låtar efter 2020s rosade ”Nattflykt”. Nya albumet ”Blod eller bläck” släpps 14e februari och föregås av tre singlar, ”Sommarvisa” som släpptes 2021, ”Vårt långa land” som vann folkets röst i kategorin Nutida Folkmusik på Folk och Världsmusikgalan 2021, men inte har släppts officiellt förrän nu (16/1/2023), samt titelspåret ”Blod eller bläck” (30/1/2023).

Hansan har sina rötter i Folkmusik och Jazz men på nya skivan har de utvecklats både mot mer rytmiska arrangemang samt till svävande filmiska toner – allt med bara cello och sång. Det är nästan så att man ser bilderna framför sig i låten ”Du är allt” och ”Flyger”. Samtidigt kan man ta ett djupt andetag och vila i mjuka jazzpoppiga ”Om vi inte” och ”Sommarvisa”. 

Som vi märkte redan på debutalbumet, är texterna är en viktig del av Hansans musik, och även på nya skivan vävs socialrealistiska texter som ”Vårt långa land” – om immigration och utanförskap och ”Vår värld” som tar oss till en dystopisk framtid, ihop med längtan, kärlek och det svenska vemodet.

Det är inte en överdrift att säga att det inte finns något band i Sverige just nu som låter likadant.

Credits: Text och musik: Sofia Talvik & David Floer

Cello: David Floer

Sång: Sofia Talvik

Mix & Master; Hans Olsson, Svenska Grammofonstudion